Bemutatkozás
"A Mátai Ménes közel 270 lovával Magyarország egyik jelentős lótenyésztő központja, állami ménesként működik a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. kezelésében."

Olvasni Jó

“Kedves Gyerekek! Hamarosan iskolába kerültök és megtanultok írni, olvasni. Ehhez pedig ismernetek kell az ábécé betűit. Első ránézésre úgy tűnik, mintha szorgos kis hangyák sorakoznának egymás után, de amint megismerkedtek a betűvetéssel, azonnal megtelnek tartalommal a lapok. Ehhez nyújt segítséget nektek ez a verseskönyv. A ritmusos versikéket az ábécé sorrendjében állítottuk össze, minden betű egy-egy állatot mutat be. Forgassátok örömmel e könyvet!”

image001

 

A kiadványból rengeteg információt tudhattok meg a háziállatokról, az óriási és az apró állatokról.

image003

 

“A sorozat két kötetéből a gyerekek érdekes kérdésekre kapnak választ a háziállatokról és a vadon élő állatokról, így jobban megismerhetik szokásaikat, élőhelyüket. Az állatok mellékelt matricáinak beragasztása közben pedig az állatok tulajdonságai mellett a formájukkal is megbarátkozhatnak. Öt éves kortól ajánlott.”

image005

 

Ki lakik ebben a házikóban?
Kukkants bele, és megismerheted a tanyán élő állatokat.

image007

 

A háziállatok szabadon kószálnak a réten, kicsinyeik vidáman játszadoznak körülöttük. Fedezd fel ennek a különlegesen kialakított könyvnek a segítségével, hogyan telik az állatok egy napja. A forgatható tárcsák kis képein ott találod a megoldást. Hallgasd a történetet, és forgasd a tárcsát, hogy választ kapj a kérdésekre!

image010

 

Az ismeretek 1-2. osztály című Piccolo sorozat tárgyi alapismereteket segíti elsajátítani a környezetismeret, az élővilág és a földrajz terén. A Házi-, hobbi- és vadon élő állatok feladatcsomag háromszor 10 állat szakszerű ábráját, megnevezését tartalmazza, valamint ismereteket ezek táplálkozásáról, életmódjáról, élőhelyéről. Képek és szavak párosítása, mondatok kiegészítése a képek alapján, szövegértési és értelmezési feladatok segítik a tanultak elmélyítését.

image011

 

Kisgyermekek részére készült könyv, melynek segítségével megismerheti a tanyán található állatokat, növényeket, járműveket…stb. Egy igazán jó időtöltés a szülőnek és a gyermeknek egyaránt. Hisz amíg a szülő olvas, tanít, magyaráz, addig a gyermek figyel és tudat alatt tanul.

image012